Bedrijfseconomische dienstverlening
iStock-588266018

Bedrijfseconomische dienstverlening

Bedrijfseconomische dienstverlening

Tot onze bedrijfseconomische dienstverlening behoort o.a.:

  • het adviseren bij de keuze van de rechtsvorm van de onderneming en bij het reorganiseren van ondernemingen of holdingstructuren.
  • Het verzorgen van en ondersteunen bij financierings- en subsidieaanvragen
  • het opstellen van (liquiditeits)begrotingen en meerjarenplannen.
  • het adviseren bij keuzes met financiële consequenties.
  • het begeleiden van startende ondernemers.

Onderstaand treft u nog een aantal uitgewerkte voorbeelden van bedrijfseconomische dienstverlening aan:

Structurering van uw onderneming
Bij het starten van uw onderneming heeft u een ondernemingsvorm gekozen. Die vorm was op dat moment mogelijkerwijs de beste keus, maar na verloop van tijd kan dit niet meer zo zijn. Het is goed om op gezette tijden samen met u de gekozen ondernemingsvorm onder de loep te nemen. Een aantal aspecten die van belang kunnen zijn daarbij (privé)risico, fiscale positie, doelstelling en zelfs imago.

Financierings- en Subsidieaanvragen
In de ontwikkeling van uw onderneming komt u op een bepaald moment voor het vraagstuk financiering te staan. Wij kunnen u dan ondersteunen bij de aanvraag van deze financiering, maar ook bij de keuze over de financieringsvorm. In sommige gevallen blijkt uw investering in aanmerking te komen voor subsidie, feitelijk een alternatieve financieringsbron, in dat geval kunnen wij u ondersteunen bij de aanvraag. Waar mogelijk zullen wij u adviseren over de subsidiemogelijkheden.

Liquiditeits- en exploitatiebegrotingen en meerjarenplannen
Ten behoeve van het verkrijgen van financiering, maar ook ter verkrijging van inzicht in uw toekomstige liquiditeitsbehoefte en personeelsplanning is het noodzakelijk dat u als ondernemer weet waar het heen gaat met uw onderneming. Onze medewerkers weten vaak veel van de financiële positie en ontwikkeling van uw onderneming, maar alleen in samenwerking met u kunnen wij tot een goede begroting komen. Wij kunnen u helpen deze stukken in een duidelijke en leesbare vorm te gieten en kunnen uw veronderstellingen toetsen aan historie en branchegegevens. Het maken van een begroting doet u dus samen met ons. Dus ook voor dit aspect van bedrijfseconomische dienstverlening kunt u bij ons terecht. 

Waarderingen
In het kader van voorgenomen aankoop en of overdracht van een onderneming kunnen wij u behulpzaam zijn bij het maken van een waardering. Voor de waardering van een onderneming zijn er vele theoretische modellen. Samen met u maken wij op basis van uw strategische doelstellingen een keuze uit de beschikbare modellen en komen wij tot een waardering.

Flantua accountants en adviseurs is u graag van dienst op gebied van bedrijfseconomische dienstverlening. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden.

Wij helpen u graag!

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Vrijblijvende afspraak

Of bel ons op
088 - 022 56 78

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

footer-image-1

Waar anderen ophouden pakken wij door.