Drie valkuilen voor start-ups

Blog

Drie valkuilen voor start-ups

Je staat op het punt je eigen business te beginnen. De opdrachtgevers staan al voor je in de rij, want je bent goed in je vak. Je staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder je eigen naam. En binnenkort bedenk je je bedrijfsnaam geflankeerd door vrienden en een fles wijn. Ook financieel wil je alles natuurlijk goed regelen. 

 

Valkuil nummer 1 voor een start-up: alles over je privérekening laten lopen.

Het lijkt geen enkel probleem als tijdelijke oplossing, maar dat is het wel! Het geld van kinderbijslag, huur of hypotheek, gas, water, licht en internet staat direct naast het geld voor printpapier, cartridges en nieuw bedrijfsgereedschap. Koop je ook weleens gereedschap voor jezelf in plaats van voor je bedrijf? Dan moet je bijna Peter R. de Vries erbij halen voor een reconstructie van je geldstromen.

Wellicht begrijp je het al. Tip 1 is: open een zakelijke rekening.

Valkuil nummer 2 voor een start-up: lekker geld uitgeven.

Je loopt binnen. De eerste rekeningen zijn betaald, want je werk was uitstekend en je tarieven liggen hoog. Kortom: je gaat al dat geld lekker uitgeven. Je boekt een vakantie voor het hele gezin en neemt het gezin mee van je zus. Jij betaalt de vliegtickets voor iedereen. Ook koop je eindelijk die nieuwste gadget om mee te navigeren en je zet je partner in de sieraden.

Tip 2: houd rekening met de fiscale consequenties van inkomsten- en omzetbelasting. Vraag de Belastingdienst om een voorlopige aanslag. Betaal je deze aanslag in één keer, dan krijg je korting en dat is financieel voordelig. Betaal je toch alles achteraf, dan is de rente hoog en dan moet je het geld wel opzij zetten.

Valkuil nummer 3 voor een start-up: je focust alleen op werk.

Je hebt een aantal projecten liggen en bent daarmee 2 maanden onder de pannen qua werk. Je stort je volledig op je projecten en neemt geen tijd om na te denken over het vervolg. Maar zijn het eindige projecten, zoals het timmeren van een tafel of het aanbouwen van een serre? Dan is klaar natuurlijk klaar.

Tip 3: ondernemen is topsport met focus en snelheid. Piek op het juiste moment en niet voortdurend. Plan je tijd niet 100% vol maar houd ruimte om te ondernemen! De vraag is welke klanten en opdrachten je wel wilt en welke niet. Investeer in contacten en relaties.

Wij helpen u graag!

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Vrijblijvende afspraak

Of bel ons op
088 - 022 56 78

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

footer-image-1

Waar anderen ophouden pakken wij door.