Vier voordelen van ondernemen

Blog

Vier voordelen van ondernemen

U heeft een vast contract, maar u bent ongelukkig in uw baan. De uitdaging is verdwenen en u bent toe aan iets nieuws. Of uw baan eindigt, door ontslag of in onderling overleg. Of u vindt uw baan wel oké, maar u heeft het beste idee ooit. U heeft het gefilterd bij vrienden en zij vinden het idee geweldig, maar u durft niet. Wat nu te doen?

 

De grote vraag is: wil ik gaan ondernemen?

Wij zetten de voordelen van ondernemen voor u op een rij.

Voordeel 1: u kunt uw eigen prioriteiten bepalen

Geen manager meer die dat voor u doet. En dat betekent dat u de kansen die u ziet, kunt opvolgen. Die ruimte is er, want u bepaalt. Is de opvolging succesvol, dan bent u degene die daar in naam en financieel van profiteert.

Voordeel 2: ondernemen geeft vrijheid

Vrijheid zit in alles. In alle keuzes die u als ondernemer maakt. Bijvoorbeeld met of voor welke opdrachtgevers u wel wilt werken en voor welke niet als u een dienstverlenende ondernemer bent. Ook belangrijke keuzes zijn keuzes voor samenwerkingen: werk ik überhaupt samen, wat wil ik bereiken met die samenwerking en met wie ga ik samenwerken?

Een andere keuze is de kant die u opgaat met uw bedrijf. De vraag is of u groei belangrijk vindt of dat u het belangrijk vindt om projecten te doen die betekenis voor u hebben. Dat kunnen projecten zijn die maatschappelijk relevant zijn of sociale projecten.

Een laatste belangrijke keuze zijn uw werkmomenten en werktijden en -dagen. Bent u geen ochtendmens, dan kiest u ervoor later te beginnen en dan bezoekt u de avondborrels om te netwerken. De Open Coffees om 9 uur 's ochtends slaat u lekker over.

Voordeel 3: als ondernemer leert u continu

Een ondernemer begint vaak met alles zelf te doen: website bouwen en inrichten, administratie, marketing en acquisitie. U leert waar u goed in bent, welke keuzes uw bedrijf vooruit helpen en welke zaken u het beste kunt uitbesteden. Hoe uw bedrijf loopt, is een direct gevolg van uw keuzes. Er zijn handige hulpmiddelen, een hulpmiddel om eenvoudig uw boekhouding op orde te brengen, is ons eigen scannenboeken. Kijk verder voor een goed begin van een slimme boekhouding.

Voordeel 4: ondernemen is afwisselend

Mensen weten ongeveer wat u kunt, maar niet precies. En dat is heerlijk! Ook andere ondernemers staan open voor kansen. Dit is een grote tegenstelling tot werken binnen een bedrijf, waar mensen angstig kunnen zijn voor hun positie, zeker als ze er al lang zitten. Ondernemen betekent ruimte krijgen en groeien en zaken aanpakken, waarvan u voor iemand het vroeg niet had bedacht dat u ze ging doen.

Een veilige manier van starten met ondernemen is beginnen naast uw vaste baan. Zoetjesaan bouwt u een netwerk op en u merkt of ondernemen bij u past. Veel plezier met ondernemen! 

Wij helpen u graag!

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Vrijblijvende afspraak

Of bel ons op
088 - 022 56 78

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

footer-image-1

Waar anderen ophouden pakken wij door.