Zes tips om werkstress aan te pakken

Blog

Zes tips om werkstress aan te pakken

U hebt uw eigen bedrijf, het draait prima, u hebt een leuk en hardwerkend team en toch is er stress. Natuurlijk: een beetje stress is goed en productief. Maar hoe ervoor te zorgen dat het niet teveel wordt?

 

 • Zorg ervoor dat uw zaken kloppen. Hoe u dat doet? Kijk eens op www.scannenboeken.nl en zie hoe eenvoudig boekhouden kan zijn. Een administratie die op orde is, een goede financieel adviseur, een boekhouding die up-to-date is. Natuurlijk kost dat tijd en aandacht, maar daar staat veel tegenover. Geen stress meer voor de BTW-afdracht of de belastingen. Resultaat: gemoedsrust. 
   
 • Zeg nee. Sommige opdrachten gaan de capaciteiten van u en uw team te boven of brengen onnodig veel gedoe met zich mee. Soms is een opdracht voor uw bedrijf ongeschikt of staan de inspanningen niet in verhouding tot de te verwachten inkomsten. Probeer dit tevoren goed in te schatten en handel er naar. Nee zeggen is moeilijk, maar biedt ruimte.
   
 • Delegeer en stel grenzen. Zorg dat iedereen in uw bedrijf weet wat er van hem of haar verwacht wordt. Geef uw mensen de ruimte om hun taak uit te voeren, maar hou de vinger aan de pols. Hoe? Door momenten van overleg en controle in te bouwen. Dat zorgt voor duidelijkheid.
   
 • Zorg voor een klankbord. Investeer in goede relaties, ook buiten het bedrijf. Een goede relatie met het thuisfront en met andere ondernemers is essentieel, zij begrijpen uw zorgen en kunnen u goede adviezen geven. Heel belangrijk: deel ook de leuke en mooie momenten!
   
 • Geef welgemeende complimenten en wees er niet zuinig mee. Toon oprechte interesse in uw mensen. Een werknemer die zich gezien en gewaardeerd voelt, is goud waard. Bovendien schept u zo een positief klimaat in uw bedrijf, zeer ontstressend!
   
 • Weet van stoppen en ontspan. Work hard, play hard. Na gedane arbeid is het goed rusten. Doe dat! Eis van uw medewerkers dat zij dat ook doen. Lekker in het gras liggen en kijken naar de voorbijtrekkende wolken het lentezonnetje. 

Voelt u zich na deze tips al rustiger en vloeit de productiviteit door uw aderen? Laat ons weten hoe het u en uw team vergaat!

Wij helpen u graag!

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Vrijblijvende afspraak

Of bel ons op
088 - 022 56 78

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

footer-image-1

Waar anderen ophouden pakken wij door.