Kenniscafé 27 septemeber: Wijzigingen arbeidsrecht & rechtsherstel box 3

Actueel

Het fiscale recht staat nooit stil. Maar dat kan ook voor u lastig zijn. Daar helpen wij u graag bij! Daarom organiseren we weer een kenniscafé waar twee experts u precies kunnen uitleggen wat er de afgelopen tijd is veranderd. Hieronder stellen we de experts aan u voor.

Saskia Stoop over wijzigingen arbeidsrecht

Advocaat bij Van Zijl Advocaten

Ik ben Saskia Stoop. Sinds 1993 werk ik in de advocatuur en vanaf 1995 als advocaat. In 2002 trad ik bij Van Zijl Advocaten in dienst. Mijn specialisatie ligt van oudsher op het gebied van het arbeidsrecht, maar inmiddels ben ik ook gespecialiseerd in het sociaalzekerheidsrecht, met name voor werkgevers. Naast mijn werk als advocaat ben ik ook docent arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht op Avans (Breda en Den Bosch) voor de deeltijdopleiding HRM.

In het kenniscafé geeft ik een lezing over de wijzigingen in het arbeidsrecht per 1 augustus 2022. Dat betreft dan uiteraard de Wet Implementatie richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden. Daarnaast is ook het betaald ouderschapsverlof op grond van de Wet arbeid en zorg per 2 augustus jl. van kracht geworden. Ook deze wijziging mee neem ik mee in de lezing.

Wat er allemaal veranderd is? Kort gezegd is er per 1 augustus 2022 sprake van verandering van wetgeving die de positie van werknemers moet verbeteren. Als gevolg van richtlijnen van de EU hebben werknemers meer zekerheid en voorspelbaarder arbeidsvoorwaarden gekregen.

  • De belangrijkste wijzigingen zijn uitbreiding van de informatieplicht,

  • kosteloos aanbieden van verplichte scholing en

  • verbod op nevenwerkzaamhedenbeding.

Zo moet de werkgever vanaf 1 augustus 2022 verplichte scholing zelf betalen en geldt scholingstijd als werktijd. Ook is het moeilijker om werknemers te verbieden nevenwerkzaamheden te verrichten, tenzij de werkgever objectiveerbare gronden kan aandragen op basis waarvan een verbod op nevenwerkzaamheden wel aanvaardbaar is. In verband met deze wetswijzigingen moeten modellen voor nieuw af te sluiten arbeidsovereenkomsten waarschijnlijk aangepast worden. Daarnaast is het zaak dat werkgevers bekijken of bestaande regelingen of afspraken in stand kunnen blijven. Dit zal de basis zijn van mijn lezing, maar voor specifieke vragen en voorbeelden raad ik u aan om naar het kenniscafé te komen.

Annelies van Driel over Prinsjesdag en rechtsherstel box 3

Presentatie Kenniscafé Flantua

Mijn naam is Annelies van Driel. Ik hou van het gepuzzel met de fiscale wetgeving en het ontwarren van moeilijke fiscale vraagstukken. Die liefde voor het fiscale recht kan ik kwijt in mijn werk als belastingadviseur bij Flantúa en als commentator/auteur bij Fiscaal Up to Date en Belastingzaken Magazine. Tijdens het Kenniscafé neem ik u mee door de wirwar van documenten en aankondigingen van Prinsjesdag 2022 en zetten we de belangrijkste (voorgenomen) fiscale wijzigingen op een rijtje. Zo kunt u tijdig anticiperen op de dingen die komen gaan. Hopelijk zie ik u op dinsdag 27 september.

Meld je hier aan

Dit artikel delen?

Benieuwd hoe we je kunnen helpen?

Bij Flantúa accountants en adviseurs kun je terecht voor al deze accountantsdiensten. We horen graag van je.

Nico Hardenbol

088 - 022 56 78