"Flantúa heeft ervoor gezorgd dat ik beter slaap."
klantcase Kocken Industrie
accountantdiensten
Accountantsdiensten

Marcel van Doorn, eigenaar van Kocken Industrieovenbouw bv, vertelt over de start van de samenwerking met Flantúa.

In 2011 werd Marcel klant van Flantúa. Hij had toen 5 medewerkers en inmiddels heeft hij er 25. Paul Lettinga is zijn contactpersoon. Ze zien en spreken elkaar standaard twee keer per jaar om de boeken door te nemen en tussendoor mailt of belt Marcel met vragen rondom overnames of verbouwingen.

Het was iets waar ik bij mijn vorige accountant wél naar had gevraagd. Die zei dan: ‘Komt wel goed.’ Maar het zat me toch niet lekker.

“Paul deed met een collega een scan van mijn jaarrekeningen. Dat was in 2011. Gelijk in het gesprek daarna gaf hij aan dat de financiële verhoudingen tussen de bv’s niet klopten. Er zaten rekenverschillen in. Daardoor had ik schulden tussen de bv’s en dat kan een probleem zijn. Ik zal het uitleggen: door deze onderlinge schulden was de holding aansprakelijk voor schade in de werkmaatschappij. En dan streeft de bv-structuur zijn doel voorbij, dan kun je net zo goed een eenmanszaak hebben. 

De bv-structuur is hetzelfde gebleven. Het was iets waar ik bij mijn vorige accountant wél naar had gevraagd. Die zei dan: ‘Komt wel goed.’ Maar het zat me toch niet lekker. Dat is ook waarom ik écht blij ben met Flantúa. Ik slaap nu beter, want Paul heeft toen met collega’s de onderlinge schulden eruit gehaald. En deze structuur is wel veilig qua aansprakelijkheid: als er iets gebeurt in de werkmaatschappij komt het minder snel bij mij persoonlijk terecht, behalve bij mismanagement natuurlijk. Flantua heeft in dit geval zijn beloftes waargemaakt: goede adviezen.”

Dit artikel delen?

We horen graag van je

Bij Flantúa accountants en adviseurs kun je terecht voor al deze accountantsdiensten. We horen graag van je.

Nico Hardenbol

088 - 022 56 78